Приятелите го описват като космополит, интелигентен, широко скроен, много спокоен. България

...
Приятелите го описват като космополит, интелигентен, широко скроен, много спокоен. България
Коментари Харесай

Историята на Пейо Пеев – от перспективен авиоинженер до сицилианската примка на майка и дъщеря

Приятелите го разказват като космополит, образован, необятно скроен, доста спокоен. България е потресена освен от бруталното ликвидиране на Пейо Пеев, само че и това, на което е бил подложен в последните години. За Пейо обаче с изключение на като жертва на систематичен тормоз до този миг не се знае съвсем нищо. Известно е единствено, че е квалифициран авиоинженер от Германия и алпинист.

В днешния си брой вестник „ Стандарт “ споделя историята на 44-годишния мъж – от завършването на учебно заведение до сицилианската примка на майка и щерка.

Колкото и обнадеждаващо да тече животът на Пейо Пеев, обратът настава преди към 6 години. Дотогава той е един от светлите образци на Немската гимназия, който приключва в Германия авиоинженерство, стартира работа към European Aeronautic Defence and Space Company и се включва в екипа по вибрационната оптимизация на моторите за Airbus. Той е сполучлив, само че тъгува за България.

Когато се завръща, получава работа в клон на Dassault Systems в София. После се отдава на фамилния бизнес в Чирпан, само че паралелно с това развива собствен старт-ъп за мебели в Пловдив. Приятелите го разказват като космополит, образован, необятно скроен, доста спокоен.

Не ламти за пари, желае да се занимава с неща, които основава и харесва, а повече от всичко мечтае да има същинско семейство. Така ориста го среща с Габриела Славова. Тя е млада, със солидно обучение, владее няколко езика, само че бъдещето й е напълно в ръцете на амбициозната майка.

Красимира Тодорова е посланик с 30-годишна кариера – пробивна, властолюбива, прикрита. Добрала се до консулството в Банкок и решила да всяка цена да го оглави. Дори с цената на съсипването на кариерата и прогонването на консула. В резултат на цялата конспирация, консулството беше закрито, а Камен Величков едвам в този момент стартира да получава достъп по медиите, с цел да споделя по какъв начин е унищожила фамилията му и какви доноси против него е писала. Получава правдивост 10 години по-късно след окончателното решение на съда. Мина през пъкъла, само че най-малко остана жив.

За разлика от Пейо, който застана на пътя на мечтаната орис на Красимира за обичаната й щерка. Майката бленува да види Габриела в заможно семейство, а не до „ елементарен механик “. Затова и когато щерка й забременява от Пейо, думата брак се изключва от речника им. Красимира и Габриела сами отглеждат детето, а Пейо попада в епицентъра на прищевките им. Те вземат решение по кое време ще го пуснат у дома и по кое време ще го карат да спи в колата, с цел да се моли за среща с детето си.

Приятелите му настояват, че бил прекомерно добър, дори човеколюбец. Може би просто не е желал да огледа истината, посвоему е обичал Габриела и е давал благо и драго да поддържа връзка с щерка си.

Политическата смяна в България окриля двете дами, че е пристигнало време за богатия им улов. Майката стартира да провежда куп запознанства на Габриела, която пък подчертава на обстоятелството, че е ученик на Харвардските курсове в Софийския университет, водени от Кирил Петков. Затова и не е изненада, че се появява в Бургас като номер 12 в листата на „ Продължаваме промяната “ и бе шумно представяна като специалист, млад и перспективен кадър.

Останалите кандидат-депутати от Бургас обаче по този начин и не се сработват с нея. Твърдят, че не била общителна, само че за сметка на това чудесно умеела да основава напрежение и непрекъснато всявала разкол в редиците на новосформираната партия.

По това време изгрява и нов претендент за младоженец – Велико Минков, срещнал се с Габриела още на Харвардските курсове. Започнали връзка по-късно. Като сполучлив IT експерт, за малко той стана народен представител от Русенската листа на Политическа партия, само че се твърди, че непрекъснати раздори с някогашния транспортен министър Николай Събев, са същинската причина бързо да се откаже от мястото си.

Изпадането му от политическия терен не му дава огромни шансове пред тъщата. И двете с Габриела вземат решение да постъпят с него по познатия метод. Изолират го, когато излиза наяве, че ще се появи ново бебе. Адвокатката на Тодорова твърди, че Велико упорствал Габриела да направи аборт, когато е била в напреднала бременност, само че ексдепутатът оспорва това. Каквато и да е истината, двете дами са били изцяло наясно, че Велико не е добродушният Пейо и би трябвало да са деликатни.

Затова тихомълком се реалокират в София, а Габриела стартира да мисли за кариера в Министерството на спорта. Двете вземат решение да включат в новата си игра Пейо. За да вижда щерка си, му слагат ултиматум – мним брак с Габриела и припознаване на бащинството на бебето. Твърди се, че родителите му са били срещу, само че той е бил неотстъпчив. След раждането, Пейо и Велико се срещат. Какво и по какъв начин са си споделили, занапред ще излиза наяве. Фактите обаче сочат, че и двамата подават искове за припознаване на бащинството, всеки за своето дете.

Облаците върху Габриела и майка й се сгъстяват след преживелица към Нова година, когато Минков съумява да види детето си на коледно празненство. Габриела стартира да написа заплашителни мейли към Минков и да се държи необичайно благо с Пейо по думите на юристите и на двамата. Така се стига до първия случай, разказан тези дни от бащата на Пейо.

Докато тъщата не го пускала при дребните, Габриела го помолила за среща, а като влезнала в колата му, подала две бурканчета с парещ шоколад обезпокоена, че е изстинал в студа. Когато се прибирал към къщи, плувал в облаци, а на идващия ден не съумял да пристигна на себе си.

Баща му е уверен, че е било опит да бъде токсичен или да го заловен за опиати и да му лишават родителските права. Направеният тест обаче не потвърждава това. Точно преди седмица настава съдбовния ден за Пейо.

Получава позвъняване да отиде при Габриела, а татко му взема решение да го придружи. Какъвто и да е бил диалогът, той завършва в колата пред блока на ул. „ Елемаг “, в столичния квартал „ Изгрев “, където Габриела сяда на седалката до него, а тъщата откъм гърба.

Къде е в този миг Орлин Пеев не е ясно, само че камерите след това разкриват по какъв начин в автомобила стартира битка. На правосъдното съвещание за мярката за неотклонение стават ясни и детайлностите – тъщата се пробва да го удуши, а Габриела го дърпа към седалката. Когато всичко завършва, тъщата сяда начело и отпрашват към Витоша. Стигат съвсем до Алеко, където било обичано място на Пейо в заниманието му на фотограф. Опитват се да възпламенят колата, само че студът и дизелът им провалят проектите. Кои са останалите двама мъже – помагачи, още не е напълно ясно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР